כן. הגוף שמלווה את הכסף – הבנק – מחייב את הלווים לבטח את ההלוואה כחלק מהעסקה. ללא ביטוח, המשכנתא לא תאושר. מדוע? משום שכך הבנק מבטיח לעצמו כי הכסף שהלווה לכם (ומדובר בסכום לא קטן) יוחזר אליו בכל מקרה.
לביטוח המשכנתא שני מרכיבים עיקריים: ביטוח חיים וביטוח דירה. ביטוח החיים מגן על הבנק ועל הלווים בפני מצד של אי עמידה בעלויות החזרי ההלוואה, במקרה בו אחד מבעליה נפטר.
ביטוח הדירה מכסה הוצאות של תיקונים ושיפוצים, במקרה של נזק בלתי נמנע, כדוגמת פיצוץ נרחב בצנרת, וכתוצאה מאסונות טבע כמו שריפה או רעידת אדמה, ובכך מגן על הבעלים ועל הבנק מפני הפסדים כספיים הנובעים מירידה בערך הנכס.
בהחלט לא. ביטוח הדירה במסגרת המשכנתא אינו מכסה מצבים של גניבות או נזקים לתכולת הבית, אלא רק למבנה עצמו. ניתן להרחיב את הפוליסה, תמורת תוספת תשלום, ולהוסיף לה ביטוח תכולה, המכסה נזקים וגניבות לרכוש שמצוי בתוך הבית, לרבות ריהוט, מכשירי חשמל, תכשיטים ועוד.
לא, חברות הביטוח מציעות תעריפים ותנאים שונים לביטוחי החובה. כמו כן מושפעת עלות הביטוח מגילו של הנהג ומהוותק שלו. כמו כן, קיימת אפשרות לבטח כל נהג שנוהג ברכב, או את המשתמשים העיקריים בלבד, על מנת להוזיל את עלויות הביטוח.
את קרנית, קרן שהוקמה כדי לפצות את נפגעי תאונות דרכים שאין בידם לתבוע פיצויים מחברות הביטוח במקרים בהם זהותו של הנהג האחראי לתאונה אינה ידועה, כאשר לנהג הפוגע אין ביטוח חובה בתוקף, או במצב בו חברת הביטוח נמצא בתהליך פירוק.
כן, יש באפשרותכם לבחור בחופשיות את החברות בהן תרצו לבטח את הרכב שברשותכם. ניתן בהחלט לרכוש פוליסת ביטוח מקיף בחברה אחת, וביטוח חובה בחברה אחרת.