שוק ההון בישראל התפתח והשתכלל מאוד בשנים האחרונות ולשוק נוספו קרנות נאמנות , יש מעל ל 1000 קרנות נאמנות שונות ובנוסף עוד עשרות תעודות סל (ETF) המחקות מדדים שונים, יש אפשרות להשקיע למשל בקרן נאמנות או תעודת סל המחקות את מדד תל אביב 25, קרן נאמנות או תעודת סל המחקות את מדד היתר, קרן נאמנות או תעודת סל המחכות אגרות חוב מסוגים שונים, למשל תל בונד 20 ותל בונד 40.
מהן אפשרויות הסחר בניירות ערך?
- קיימות בשוק ההון מספר אפשרויות לסחור בניירות ערך ואלה המקובלים ביותר:
- השקעה דרך חשבון מנוהל על ידי בית השקעות.
- השקעה ישירות דרך הבנק על ידי מנהל השקעות של הבנק.
- השקעה דרך חבר בורסה שהוא לא בנק.
מדוע לבחור בנו?
אנו במיקא נשמח לתת לך יעוץ אובייקטיבי היכן ודרך מי כדאי לך להשקיע את כספך על מנת לקבל את התשואה הטובה ביותר עבור הכסף שלך,ברמת הסיכון הנמוכה ביותר.
מלות קניה ומכירה
בדרך כלל הבנקים גובים עמלת קניה ומכירה גבוהה יותר מבתי ההשקעות ובנוסף גובים הבנקים דמי משמרת ניירות ערך ,אני לא מבין בדיוק על מה הם שומרים!?
יש להתווכח עם הבנק על עמלות קניה ומכירה ,הבנקים גובים בדרך כלל 0.2% משווי עלות הקניה או המכירה של נייר הערך וניתן וצריך להתווכח עם הבנק וניתן להגיע איתם לאחר משא ומתן לעלות של 0.1% כלומר לקבל 50% הנחה בעלויות הפעולה ,דבר אשר מסתכם בחסכון של אלפי שקלים בשנה.
ניתן לומר כי הבנקים גובים עמלות גבוהות יותר מבתי ההשקעות אך גם בתי ההשקעות לא נקיות מאינטרסים , אחת הבעיות בבתי ההשקעות היא שהן משקיעות את הכסף אך ורק בקרנות נאמנות שבבעלותם גם בידיעה שהקרן שלהם היא לא הטובה ביותר.